Delte erfaringer med Power BI

Rundt 60 personer deltok da Avinor delte sine erfaringer med Microsoft Power BI hos Microsoft 28. februar. De fremmøtte fikk en grundig presentasjon med tilhørende live demo. Medlemsmøtet ble avsluttet med nyheter på Power BI-plattformen.

– Våre råd er å starte enkelt, tenkte stort men starte raskt. Vi har lagt vekt på å legge en solid og brukervennlig struktur i bunn, legge ressurser ned i opplæring internt og ha en kontinuerlig dialog med IT/Sikkerhet, forteller Christian Stolp hos Avinor.

Sammen med Data scientist Nireban Sivakumaran stod han for presentasjonen. Avinor startet med Pro-lisener, men fant raskt ut at med en P1 Premium-lisens kunne 20-30 Pro-brukere dele data med 3500 brukere. I dag har hele konsernet oppgradert til E5-lisenser på Office 365, og er dermed i praksis Pro-brukere. I tillegg til grunnløsningen har Avinor laget en Machine Learning-løsning for passasjerprediksjon, og den ble også vist fram live i appen.

– Målet med dette prosjektet var å redusere kostnader, gi gode passasjeropplevelser og dekke flere lufthavner. Det skulle fungere på både små og store lufthavner, og vi hadde flightdata tilbake til 2002 å jobbe ut fra. Det har redusert kostnadene våre med et tosifret antall millioner over to år, forteller Stolp.

Du kan laste ned hans presentasjon her.

Møtet ble avsluttet med en gjennomgang av nyheter i Power BI det siste året. Hans Kristiansen fra Cap Gemini demonstrerte blant annet live innhenting av befolkningsdata via et ferdig API fra SSB ved hjelp av dataflows.

– I tillegg til dataflows er incremental refresh, aggregation og key influencers visuals noen av de viktigste nyhetene i Power BI etter mitt synspunkt, forteller Kristiansen.

Du kan laste ned hans presentasjon her.